Traditioner

Vi tycker det är viktigt att förankra våra svenska traditioner hos barnen. Det ger en trygg grund att stå på och därifrån utvecklas vidare. Kan vi vår egen historia och kultur kan vi lättare lära oss att förstå andras. Vi har också traditioner som är Miklagårds egna. Det är viktigt för att vi ska känna samhörighet, trygghet och glädje.
Under hela året firas födelsedagar på förskolan efter överenskommelse med föräldrar.

Höst och vinter

Höststädning på gården – korv ute till mellanmål.

Lucia – om möjligt den 13 december kl 07.00.

Jullunch – Anna lagar julmat och vi dukar långbord i lekhallarna, där vi äter tillsammans efter att vi dansat långdans genom hela huset.

Julgransplundring – Efter jul har vi julgransplundring då vi dansar runt granen, äter glass och får besök av tomten, som har en påse med sig till varje barn med lite smått och gott i.

Vår

Påsklunch – vi dukar traditionellt upp långbord i lekhallarna och äter tillsammans.

Vårstädning på gården – korv ute till mellanmål.

Basar – i maj har vi vår årliga basar. Då förbereder vi oss genom att samla in begagnande leksaker och priser till ett lotteri. Vi bakar bröd och kakor och gör godis. Detta säljs sedan under en kväll i maj, då barnens familjer är inbjudna. Alla pengar går till välgörande ändamål.

Sommar

Avslutningsfest – för de barn som slutar har avdelningen en fest.

Midsommarfest – innan sommarlovet börjar avslutar vi läsåret med en midsommarfest, då vi återigen bjuder in alla föräldrar och släktingar . Vi dansar runt midsommarstången till tonerna av spelemän/kvinnor sjunger och fikar tillsammans.

Personalens traditioner

Firar födelsedagar.

Utvärderingshelg – en dag per termin träffas vi för planering och utvärdering i personalgruppen.